På seminariet med Allen Frances den 18 juni kommer Nora Bateson att vara moderator tillsammans med Fanny Marell.

Nora är yngsta dotter till Gregory Bateson (1900–1980) och har liksom sin syster fört hans arv vidare. Gregory Bateson var aktiv inom flera områden och vidareutvecklade systemteorin och cybernetiken ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Nora har fortsatt hans arbete och är idag ordförande för International Bateson Institute (IBI) som har som mål att genom tvärvetenskaplig forskning skapa förståelse för relationer och interaktion i levande, komplexa system. Se deras webbplats för mer information: http://www.internationalbatesoninstitute.org.

Som ordförande för IBI reser Nora världen över och håller föredrag och seminarier. Utöver det är hon även regissör, författaren och filmare – bland annat har hon gjort en prisbelönt dokumentär ”An Ecology of Mind” som är ett porträtt av hennes far och hans sätt att tänka.

På Föreningen för Integrativ Medicin är vi väldigt stolta och glada att ha Nora som moderator och ser fram emot spännande diskussion med Allen Frances och de kompetenta personerna i panelen!