Integritetspolicy

Hantering av personuppgifter

Föreningen och Läkarföreningen för Integrativ Medicin hämtar in uppgifter direkt från dig eller uppgifter lämnade av dig via ansökan om medlemskap i föreningen, anmälan om att få nyhetsbrev via e-post eller anmälan om deltagande på seminarium anordnat av föreningen. Vi lagrar dina uppgifter så länge din personpost har någon typ av koppling till våra personregister, exempelvis medlemskap i någon av föreningarna, prenumerant av nyhetsbrev eller i väntan på information och material i samband med seminarier.

De uppgifter som samlas in är förnamn, efternamn och e-post, om inte du begär annat (exempelvis hemadress istället för e-post). Vi använder dina lagrade personuppgifter för att kunna hantera dina kopplingar till föreningarna såsom informationsutskick och kontakt inom föreningarna. Dina uppgifter lämnas inte ut till tredje part.

Om du har frågor som rör dina personuppgifter är du välkommen att kontakta styrelsen för respektive förening. Där kan du också begära rättelse eller begära att dina personuppgifter raderas.

Du har alltid rätt att stoppa föreningarnas lagring och behandling av dina personuppgifter. Enklaste sättet att kontakta styrelserna är via e-postadress fim.info@integrativ-medicin.se för FIM och lim.info@integrativ-medicin.se för LIM.

Du har enligt dataskyddsförordningen också rätt att årligen få ett utdrag av de uppgifter FIM eller LIM har registrerade om dig. En sådan begäran ska vara personligt undertecknad och insändas skriftligen till:

Föreningen för Integrativ Medicin
c/o Almqvist
Margaretelundsvägen 20
167 41 Bromma

eller

Läkarföreningen för Integrativ Medicin
c/o Eliasson
Astrakangatan 62, Lgh 1103
165 52 Hässelby

Om du slutligen tycker du att någon av föreningarna hanterar personuppgifter på ett felaktigt sätt kan du klaga till Datainspektionen.

Vad är cookies och hur använder vi det?

En cookie är en liten textfil som en webbplats eller webbtjänst begär att få spara på din dator. Dessa kan vara av två typer: permanenta och tillfälliga. En permanent cookie sparas på din dator under en viss tidsbestämd period medan en tillfällig cookie försvinner när du stänger din webbläsare. På integrativ-medicin.se finns båda typerna.

Vidare finns det en skillnad mellan cookies som beror av vem som begär att få spara cookien. En cookie som sätts av oss kallas förstapartscookie och en cookie som sätts av någon annan än integrativ-medicin.se kallas tredjepartscookie. På denna webbplats sätts bara förstapartscookie.

Cookies används på webbplatsen i olika syften:

  • Vissa cookies är nödvändiga för att det ska fungera bra att navigera runt på sidorna och gör det möjligt att fylla i formulär.
  • En del cookies har till uppgift att se till att du får en bättre upplevelse. Till exempel kan vi anpassa webbplatsen efter den enhet du surfar från.
  • Med hjälp av cookies får vi besöksstatistik som vi analyserar för att förstå hur vi kan förbättra webbplatsens innehåll.

Kan jag själv styra användningen av cookies?

Ja, du kan själv styra användningen av Cookies. Din webbläsare eller enhet ger dig möjlighet att ändra inställningarna för användningen och omfattningen av cookies. Gå till inställningarna för din webbläsare eller enhet för att lära dig mer om hur du justerar inställningarna för cookies. Exempel på sådant du kan justera är blockering av alla cookies, att endast acceptera förstapartscookies eller att radera cookies när du stänger ner din webbläsare. Ha i åtanke att webbplatsen inte fungerar som tänkt ifall du blockerar eller raderar cookies.